Nieuwe blog!

Aaaah.. haaruitval!! Wat kan ik er tegen doen?

Je hoort het steeds vaker jammer genoeg: Haaruitval bij vrouwen. Veel mensen schamen zich ervoor en weten niet hoe ze het tegen moeten gaan. Het is een grote nachtmerrie... tijdens het afdrogen van jouw haar kom je erachter dat er een grote pluk haar in de handdoek blijft zitten. Je schaamt je en weet niet wat te doen. Gelukkig hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten, want er zijn tal van oplossingen die jou kunnen helpen. Je leest het in deze blog!

Oorzaak haaruitval

De oorzaak van haaruitval zit vaak niet aan de buitenkant van bestaand haar, maar aan de binnenkant! Veel mensen verkijken zich hierop en schaffen producten aan die alleen de buitenkant van het haar bevorderen. Ons nieuwe merk Natulique heeft Anti-Hair Loss Supplementen ontwikkeld die het dunner wordend haar voedt. Het bevordert de groei van het haar van binnenuit! Het product is zacht, makkelijk kauwbaar en hygiënisch verpakt. Het is klinisch bewezen dat dit product werkt. De gummies hebben een lekkere fruitsmaak, geen straf om in te nemen dus! 

 

Haaruitval door stress

In sommige gevallen is jouw haaruitval veroorzaakt door de aanmaak van Cortisol. Cortisol zorgt voor een verhoogde productie van adrenaline en hierdoor een overproductie van melkzuur. Dit kan er op lange termijn voor zorgen dat er haaruitval optreedt. Er zijn meerdere mogelijkheden om jouw haar gezond te maken en houden. Allereerst is het natuurlijk goed om jouw stressniveau te verlagen door zelf iets meer te ontspannen. Pak eens een lekkere verzorgende shampoo of haarmasker. Of laat je eens lekker in de watten leggen in de Blush Hairstyling salon!  

Wij gebruiken in onze salon alleen maar producten van NATULIQUE. Het zijn een innovatieve producten op natuurlijke basis met een eindresultaat zoals je gewend bent. Alle producten zijn op basis van Gecertificeerde Biologische en Natuurlijke Ingrediënten. Alle NATULIQUE-producten worden geproduceerd in Denemarken.

 

Wat is alopecia

Alopecia areata is een ziekte waarbij er ineens haren uitvallen. Hierdoor komen er kale plekken in het haar. Ongeveer 2 van de 100 mensen krijgen ooit in hun leven last van deze ziekte. Het kan op alle leeftijden gebeuren, ook bij kinderen. Meestal gebeurt het bij (jonge) volwassenen. Mannen en vrouwen krijgen even vaak alopecia areata.

Sommige mensen krijgen maar één keer kale plekken en daarna groeit het haar weer terug. Veel mensen krijgen daarna nog vaker een periode waarin er weer kale plekken komen. Soms blijft het haar helemaal weg. Alopecia areata is gelukkig niet besmettelijk.

 

Hoe ontstaat alopecia areata?

Rondom de haarwortel vindt een ontstekingsproces plaats waardoor de haarwortels niet meer goed functioneren. Eerst groeien er uit de aangedane wortels makkelijk afbreekbare haren, waarna er uiteindelijk helemaal geen haar meer groeit op de specifieke plekken. Bij sommige patiënten kan het uiteindelijk tot volledige kaalheid leiden. Doordat de wortel niet uitvalt, kan het haar terug groeien. Het is vaak een tijdelijke vorm van haaruitval, maar dat hoeft niet. Bij veel mensen met alopecia areata groeit het haar binnen twee jaar weer terug. Het proces verloopt bij iedereen verschillend en behoort tot de grillige huidziekten.

 

Oorzaken alopecia areata

In feite is het niet duidelijk waardoor alopecia areata, oftewel pleksgewijze kaalheid, exáct ontstaat. In ieder geval is het niet besmettelijk. Men gaat uit van meerdere factoren die samen uiteindelijk tot het haarverlies leiden. Zo kan het zich na stress plotseling openbaren en kunnen erfelijke factoren een rol spelen. Er wordt ook een verband gelegd met een afwijking in het afweermechanisme van het lichaam, het immuunsysteem. Dit richt zich niet tegen infecties van buitenaf maar tegen het eigen lichaam, in dit geval tegen de haarwortels. Als men lijdt aan een ziekte die gepaard gaat met een afwijking in het afweersysteem kan dit versterkt worden. Denk aan een schildklierziekte, vitiligo of bepaalde vormen van bloedarmoede.

Extreme haaruitval

Signalen haaruitval vrouwen

* Dunner wordend haar

* Langer dan 6 weken haarverlies (meer dan 100 haren)

* Haar dunt uit

* Een mix van uitgedunde/dikke haren

 

Signalen aaruitval mannen

* Inhammen (voorhoofd)

* Verschuiving haargrens

* Haar wordt dunner 

 

Diffuus haaruitval

Telogeen effluvium is een symptoom en geeft nog niet aan wat de onderliggende oorzaak is van de haaruitval. Telogeen effluvium verwijst naar veel of extreme haaruitval door een verstoring van de haargroeicyclus. De meest onschuldige vorm van diffuus haaruitval bij vrouwen is de seizoens haaruitval (rui). In het voor- en najaar kunnen er periodes zijn waarin het haar meer uitvalt en dit herstelt zich weer in de zomer en in de winter. Ook haarverlies na de zwangerschap is een normaal verschijnsel wat enkele maanden aanhoudt. Hierna herstelt het haar weer!

 

Vitamines tegen haaruitval

Waarom zijn vitamines eigenlijk goed voor je haar?

Vitamines zorgen voor de gezondheid van je haar, maar ook voor de haargroei. 

Welke vitamines heb je nodig? 

Vitamine A

Nodig om je haar gehydrateerd en gezond te houden.

Vitamine C 

Maakt collageen aan en helpt veroudering van je haar te voorkomen.

Riboflavine

Activeert vitamine B6 en niacine. Dat is belangrijk voor de haargroei.

Niacine

Brengt zuurstof en voedingsstoffen naar de haarzakjes

Biotine

Verbeterd de kwaliteit en dikte van je haar en geeft meer glans.

Zink

Speelt een belangrijke rol bij de groei en hey herstel van het haarweefsel.

Koper

Helpt de haargroei te regenereren en maakt bestaand haar dikker

Selenium

Versterkt de haarzakjes om de haargroei te stimuleren

Het is belangrijk dat je genoeg vitamines binnen krijg, maar let wel op dat je niet teveel vitamines binnen krijgt. Door teveel vitamine B kan je ook haaruitval krijgen. We hebben verschillende producten met deze vitamines erin. Ons Anti-Hair Loss Supplement is hier één van. Het voedt dunner wordend haar en bevordert de groei van bestaand haar van buitenuit. Het is klinisch bewezen.

Producten die haargroei stimuleren

Natulique Anti-hair loss system biologisch gecertificeerde anti-hair loss producten

De grootste veroorzaker van haarverlies is DHT (dihydrotestosteron), een biologisch actieve stof die in de cel wordt gemaakt uit testosteron. Door deze stof wordt de absorptie van essentiële voedingsstoffen en daarmee de werking van haarzakjes verstoord.

 

De Natulique Anti-Hair Loss producten vergemakkelijken de effectieve communicatie van de cellen en houdt ze bij elkaar om de effecten van DHT te voorkomen. Ook verhoogt het de doorbloeding van de hoofdhuid, waardoor de huid en de haarzakjes goed worden gevoed. Dit zorgt uiteindelijk voor een verhoogde haargroei, minder haarverlies, sterker haar en een gezondere hoofdhuid.

De Natulique Anti-Hair Loss lijn werkt op basis van geavanceerde Scandinavische BioScience bestaande uit apigenine, oleanolzuur en castorolie. Ook bevat het gecertificeerde biologische aloë vera, olijf fruitextracten, amandelolie, gemberwortel, rozenbloemwater, pure zijde en andere heilzame oliën en natuurlijke extracten om haaruitval te voorkomen en de natuurlijke groei van het haar te stimuleren.

Aanbevolen voor zowel mannen als vrouwen van alle leeftijden om haaruitval tegen te gaan, te voorkomen en nieuwe haargroei te stimuleren.

Anti-hair loss shampoo & conditioner

De shampoo & conditioner zijn ontwikkeld om het haar en de hoofdhuid te reinigen en te verzorgen. Een schone hoofdhuid is belangrijk omdat resten van producten en talg haargroei kunnen tegenhouden. De Natulique Anti-Hair Loss shampoo & conditioner zorgen voor sterker haar en gezondere haarzakjes om toekomstig haarverlies te voorkomen en de natuurlijke groei te stimuleren. Een goede verzorging voor mannen en vrouwen van alle leeftijden met fijn of dunner wordend haar.

Natulique anti-hair loss serum

Ontwikkeld om haaruitval tegen te gaan bij hormoonveranderingen zoals zwangerschap, stress, overgang, dieet en gewichtsverlies, maar ook voor dunner wordend haar door een zwakkere haarstructuur. Het serum is transparant waardoor het direct op de hoofdhuid kan worden aangebracht zonder dat dit zichtbaar is. Wanneer het serum dagelijks gebruikt wordt, is na 4 weken verbetering zichtbaar. Optimaal resultaat is te zien na 12 tot 16 weken.

Natulique anti-hairloss supplement

Het Natulique Anti-Hair Loss voedingssupplement voedt dunner wordend haar en bevordert de groei van bestaand haar van binnenuit. Terwijl het Anti-Hair Loss serum, de shampoo en de conditioner de bloedtoevoer bevorderen en de hoofdhuid voeden, zorgt het Anti-Hair Loss supplement ervoor dat het bloed de essentiële vitaminen levert voor een gezonde hoofdhuid om haargroei te bevorderen en haaruitval tegen te gaan.

Boek jouw behandeling bij Blush!