Hoe kies je het ideale bruidskapsel [10 tips]

Al meerdere jaren mag Blush Hairstyling mensen helpen met het maken van de mooiste bruidskapsels. Als professionele kapsalon gebruik ik speciale technieken om samen te gaan voor het ideale bruidskapsel! Het is belangrijk dat je een stevig bruidskapsel hebt waardoor je de hele dag kunt genieten van jouw haar. Vaak “twisten” wij het haar van de bruid, dit zorgt ervoor dat het stevig blijft zitten! Wanneer je een bruidskapsel laat doen bij Blush Hairstyling, weet je zeker dat deze volledig aansluit bij jouw wensen. Door vooraf vragen te stellen, kunnen we een kapsel ontwerpen dat echt bij jou past. Op jouw bruiloft hoef je je geen zorgen te maken over jouw kapsel. Door onze stevige merkproducten in te zetten zorgen wij ervoor dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw bruidskapsel!

[1] Lengte van het haar

Bij het bepalen van een bruidskapsel is het mega belangrijk dat je kijkt naar de lengte van het haar van de bruid! Als je redelijk kort haar hebt is opsteken bijvoorbeeld lastig. Bij halflang haar is het al snel leuk om het lekker nonchalant of strak op te steken! Met lang haar heb je nog veel meer mogelijkheden, jij kiest jouw ideale bruidskapsel! Bij Blush Hairstyling gebruiken we alleen maar professionele producten van grote merken.

[2] Vorm van het kapsel

Een van de meest belangrijke dingen om rekening mee te houden! Wat wordt de vorm van jouw kapsel? Wil je alles mega strak hebben, of mag het wat losser en nonchalanter? Zorg ervoor dat de vorm van je kapsel goed aansluit bij dat van je hoofd. De verhoudingen moeten kloppen, het moet een mooi geheel worden!

Bruidskapsel kiezen

[3] Thema van de bruiloft

Voordat we kunnen beginnen met het ontwerpen van jouw bruidskapsel, kijken we eerst naar de overkoepelende stijl van de bruiloft. Welke stijl gebruiken jullie? Worden er bijvoorbeeld veel kleuren gebruikt? Is het een hele uitgesproken stijl of houden jullie het lekker rustig en simpel? Door het kapsel goed aan te laten sluiten bij de bruiloft, weet je zeker dat het een mooi geheel wordt! Weet je hoe gaaf dat eruit ziet! Twijfel je welk bruidskapsel past bij jullie stijl? Stuur mij gerust een berichtje, ik zal je verder helpen.

[4] Jurk van de bruid

Weet jij al precies welke jurk jij gaat dragen op jouw grote dag? Dan kan je nu eindelijk bezig met een van de belangrijkste dingen, je kapsel! Zorg ervoor dat het bruidskapsel goed aansluit bij de jurk! Heb jij een vintage bruidsjurk? Zorg er dan voor dat je kapsel in de zelfde stijl wordt gemaakt. Hebben jullie meer een klassieke stijl? Misschien is een mooie strakke knot dan écht wat voor jou! Je creëert met jouw kapsel een hele speciale uitstraling! Dat is toch te gaaf! Wij Blush Hairstyling laten jou de hele dag stralen!

Bruidskapsel

[5] Hoed of geen hoed

Vind jij hoeden mooi of trouw jij bijvoorbeeld kerkelijk waarbij een hoed van belang is? Super leuk! Let er dan wel op dat jij jouw hoed makkelijk op kan zetten, geef dit altijd aan bij jouw kapster. Dit gaat jou op de grote dag enorm veel stress schelen! Meestal heb je bij een bruidskapsel een knot, zorg ervoor dat deze niet boven aan je hoofd zit, maar aan de onderkant. Het is fijn om een hoed te hebben die past bij jouw haar en volledige stijl! Heb je een hele klassieke hoed, maar een nonchalant kapsel? Dan past dit niet goed bij elkaar. Zorg voor een goede verhouding, blijf die overkoepelende stijl in gedachten houden!

[6] Vorm van het gezicht

Kijk eens kritisch in de spiegel, wat voor vorm gezicht heb jij? Heb je een ovaal, rond of vierkant gezicht? Zorg ervoor dat jouw kapsel ook mooi bij je gezicht past. Als je al een ovaal gezicht hebt, zorg er dan voor dat jouw kapsel je gezicht optisch niet nog ovaler maakt. Kies er bijvoorbeeld voor om de voorste plukjes wat korter te knippen en mooi naar buiten te krullen zo leg je de focus op andere punten. Wij kijken en denken altijd mee met jouw bruidskapsel!

[7] Kleur van het haar

Bekijk wat voor kleur haar je heb en wat je wilt bereiken met jou bruidskapsel. Heb jij een mooie vlecht of twist in je haar zitten? Dan is het mooi om ook veel schakering in je haar te hebben. Je geeft dan extra diepte aan je coupe. Heb jij een mooie strakke knot? Dan is één kleur vaak ook mega mooi, er zit dan vaak veel glans op. Zorg ervoor als je gaat kleuren, dat je dit een week van tevoren doet. Zo weet je zeker dat de gekozen kleur écht bij jou past! Toch niet wat je had verwacht? Dan kan je nog snel even een bezoekje brengen aan Blush!

[8] Wie ben jij als persoon

Houd jij van opvallen en wil jij op je bruiloft shinen? Het is belangrijk om jezelf te blijven. Kijk goed naar jouw persoonlijkheid! Dat is heel belangrijk. Vind jij het leuk om een haarsierraad te gebruiken om net even wat extras te hebben? Of liever toch een klein bloempje in je haar? Het kan echt allemaal!

Bruidskapsel kiezen

[9] Wel of geen sluier

Kies jij wel of niet voor een sluier? De mogelijkheden voor kapsels zijn ruimer als je geen sluier hebt! Je hoeft niet te denken aan de hoogte van je knot bijvoorbeeld. Als je wél een sluier hebt is het handig om te bedenken of je je haar half vast wilt of helemaal vast. Wil jij een nonchalante of een rommelige knot? Je moet er goed op letten waar je de sluier wil plaatsen! De sluier moet goed vast blijven zitten en het kapsel moet mooi en stevig zijn.

Wat is de beste manier om een sluier vast te maken?

Een sluier vastmaken is vaak lastig! Het moet goed strak zitten, het mag echt niet losraken op het verkeerde moment! In de afgelopen jaren hebben we geleerd dat het vastmaken met schuifjes of een diadeem.

[10] Make-up van de bruid

Kies jij voor make-up en mag jouw makeup opvallen of juist niet? Dat zijn allemaal vragen die wij aan je stellen. Draag jij vaker make-up? Zo ja welke makeup draag je dan? Wij houden altijd rekening met wat jij dagelijks draagt. Draag jij normaal alleen mascara? Dan kijken wij goed naar wat er bij jouw stijl past! Wil je volle wimpers of juist niet? Zo zijn er nog veel meer vragen waarmee we jouw ideale bruidskapsel kunnen ontwerpen!

Blush helpt jou en kan je advies geven tot in detail!

Neem contact op voor advies!